2014-08-31
Nyhet

Vinn iOS-programmeringsbok

Det charmiga med att bo på landet är att man aldrig vet vem eller vad man stöter på. När jag flyttade till en liten by utanför Stockholm för sju år sedan hade jag ingen aning om att jag bodde granne med en blivande kollega, ett före-detta videoproffs på Apple, en man som driver ett eget företag för att rädda trasiga hårddiskar och en iOS- och Mac-utvecklare som också skriver böcker om ämnet.

Den sistnämde heter Jack Nutting och tillsammans med Fredrik Olsson, Dave Mark och Jeff LaMarche har han skrivit en bok, en riktig tegelsten, kallad Beginning iOS 7 Development. Vi pratar närmare 700 sidor introduktion till hur du kommer igång med att programmera för iOS 7, kunskap som i allra högsta grad är värdefull även i framtiden då Swift inte på långa vägar är redo att ersätta Objective-C ännu.

Jag sprang på Jack häromdagen. Som vanligt ställde vi oss bredvid hans äppelträd och började prata gamla åtta-bitarsdatorer, App store och allt möjligt annat som två datanördar och föräldrar inte alltid får chansen om att prata med alla andra. Sen fick jag den här boken av Jack och hans tillåtelse att lotta ut den på Macpro till en lycklig läsare.

Så nu är det dags – för att vinna ska du svara på en enkel fråga:

Atari 130XE är Jacks favoritdator från förr. Han har precis lyckats köpa en till och sitter sannolikt hemma och kodar på den när du läser detta. Frågan är: under vilket namn marknadsfördes Atari 130XE i Tyskland och Tjeckoslovakien?

Skicka ditt svar till kontakt (a) macpro punkt se. Ange “Tävling iOS 7-bok” i ärenderaden och i mailet skriver du det rätta svaret samt din fullständiga postadress dit boken ska skickas om du vinner.

Lycka till!© 2019 Omsoc Publishing AB