2014-09-21
Nyhet

Svenska Macworld försvinner från tidningshyllorna

Jag har hört rykten om detta länge och nu har IDG slutligen meddelat att svenska Macworld slutar tryckas på papper, precis som sin amerikanska förlaga.

Det är för övrigt intressant att artikeln där Macworld-redaktionen meddelar nyheten publiceras sent en söndagskväll och dessutom är stängd för kommentarer.

Enligt de uppgifter jag hört sålde Macworlds pappers upplaga cirka tusen exemplar per månad det senaste halvåret. Det är ganska självklart att det inte bär sig i längden i synnerhet med tanke på att intäkterna från drygt tusen sålda exemplar knappt täcker tryckkostnaden varje månad.

Sannolikt är nästa IDG-tidning att försvinna i tryckt form PC För Alla som de senaste åren enligt mina uppgifter uppvisat samma negativa försäljningstrend som M3 och svenska upplagan av Macworld som båda alltså nu har slutat säljas i en tryckt upplaga.© 2021 Omsoc Publishing AB