2014-11-20
Nyhet

En säkrare webbsajt med SSL-certifikat

Härom dagen bloggade jag om att det från och med nästa sommar blir gratis med SSL-certifikat för icke-kommersiella webbsajter. Men sen funderade jag – vill jag vänta tills dess?

Så efter en del sökande och hjälp från min gode vän Victor hittade jag en leverantör av SSL-certifikat som inte kostar skjortan och som erbjuder tillräckligt god säkerhet i certifikaten. Nu har jag både 2048 bitars kryptering och TLS och det är ett äkta signerat certifikat från en seriös leverantör till skillnad från leverantörer som StartSSL. Prislappen? Drygt 70 svenska kronor per år.

Har du egen server eller ett webbhotell som är hjälpsamt kan du således säkra upp din webbsajt, din mailserver eller annat som är anslutet till Internet för under hundralappen per år.

Det finns säkert bättre leverantörer av SSL-certifikat, men prislappen tenderar också att vara därefter så detta får duga för mig och den här webbsajten.© 2021 Omsoc Publishing AB