2015-02-19
Nyhet

Apple rekryterar ny svensk PR-chef från Sony Mobile

För drygt fyra år sedan blev Erik Yström dåvarande Sony Ericsson:s ansikte utåt med ett uppdrag att öka intresset för Android-telefoner, och så sent som i höstas fick han kommentera Sony Mobile:s personalneddragningar. Samtidigt har Apple i snart ett år försökt rekrytera en ny PR-chef för den nordiska marknaden efter Petter Ahrnstedt som lämnade Apple i mitten på mars förra året.

Enligt uppgifter till mig är det nu klart att blir Erik Yström som tar över jobbet efter Petter Ahrnstedt.

Yströms karriär innan Sony Ericsson och Sony Mobile innehåller anställningar på ett antal PR-byråer och uppenbarligen har Apple efter en extremt utdragen rekryteringsprocess, där flera kandidater fått genomgå åtskilliga intervjuer, bestämt sig för att Yström är rätt man för jobbet.

När Apple ämnar offentliggöra sin nya PR-chef är ännu oklart men Erik Yström listas än så länge som PR-chef för Sony Mobile.

Eric Yström bekräftar via SMS att han avslutar sin anställning på Sony Mobile efter 4,5 år men kommenterar inte i övrigt vad framtiden innehåller.© 2021 Omsoc Publishing AB