2015-03-01
Nyhet

Alla ler inte i Silicon Valley

Martin Gelin:

Handy har precis som Uber haft en del problem med företagskulturen. 26-åriga Amanda Tamas stod ut i exakt ett dygn på Handy. Hon säger att den första arbetsdagen på Handys kontor var som en parodi på den nya, grabbiga start up-kulturen. Hon skrev ett blogginlägg om upplevelsen.

– Manliga kolleger drog grova, sexistiska skämt för mig i hissen. De behandlade städarna sjukt nedlåtande och drog rasistiska skämt om dem och diskuterade porr på ett väldigt obehagligt sätt. Den enda andra kvinnan som jobbade där bara fnittrade och ryckte på axlarna, typ ”du vet, så där är killar”. Kulturen på en arbetsplats kommer från grundarna, så jag skyller inte på programmerarna som jobbade där, jag tror att problemet uppstod med grundarna.

Bra artikel i DN av alla publikationer.



© 2019 Omsoc Publishing AB