2015-03-24
Nyhet

Finna dolda ting

På tal om absolut ingenting lär den kommande boken från Galago med namnet “Finna dolda ting” vara årets köp för åtminstone mig. Den handlar, för den som absolut inte förstår något av detta, om den svenska rollspelshistorien:

Finna dolda ting utforskas de svenska rollspel som skrevs från 80-talet och framåt. Boken luskar i moralpaniken på 90-talet och ger alla gamla rollspelare en rejäl nostalgitripp tillbaka till en tid då rollspel såldes i vanliga leksaksaffärer, och alla ungar spelade Drakar och Demoner i sin källare. Boken innehåller intervjuer med spelkonstruktörer, vintagebilder, nya fakta och en rejäl genomgång av sveriges rollspelsskatt. Själva rollspelen – gjorde de verkligen folk till satanister, eller till driftiga entrepenörer som använder sina kunskaper i karriären?

Alla 70- och 80-talister som växte upp med rejäla spelkvällar med Mutant, Drakar & Demoner och Chock, lär sannolikt uppskatta detta ordentligt.© 2019 Omsoc Publishing AB