2015-06-10
Nyhet

Apple konsoliderar utvecklarprogram

I ett svepande drag inför Apple stora förändringar i sina utvecklarprogram. De individuella utvecklarprogrammen för iOS och OS X slopas och blir ett enda program kallat Apple Developer Program. Samtidigt slopas också det nuvarande utvecklarprogrammet för de som utvecklar tillägg till Safari och blir istället en del av Apple Developer Program.

Anledningen till detta är att när nästa version av OS X, kallad El Capitan, släpps till hösten kommer Apple kräva att alla tillägg för Safari är signerade med certifikat utfärdade av Apple på samma sätt som applikationer för iOS eller OS X som säljs via App Store idag.

Nackdelen för de som tidigare utvecklat tillägg för Safari blir att de tvingas betala en tusenlapp per år för att få tillgång till Apple Developer Program, något som var gratis tidigare för just medlemmar i Safari-programmet.© 2019 Omsoc Publishing AB