2015-06-22
Nyhet

Oracle fortsätter spotta på sina kunder

Computer Sweden:

Efter att Oracle genomfört en licensrevision kommer databasjätten med ett krav på att kundföretaget ska betala för användning på alla fysiska servrar på företaget, alltså betala för att använda Oracles databas på drygt 20 processorer, i stället för på de två processorer man faktiskt använder databasen på.

Det är alltså en oväntad och svårbegriplig mer än tiofaldig prisökning. Oracle kräver dessutom retroaktiv betalning för flera år.

Inte ens Microsoft i sina värsta stunder skulle göra något sånt här mot sina kunder. Oracles tystnad när CS ber om kommentarer är synnerligen talande.Macpro är annonsfri för att göra din läsupplevelse bättre.
Läs mer här om hur du hjälper Macpro förbli annonsfri


© 2004 - 2017 Joacim Melin