2015-07-05
Nyhet

Greker får inte betala för iCloud

Jag vet inte hur den nuvarande grekiska ledningen tänkt att landet ska fortsätta fungera när deras banker får slut på pengar imorgon men ett bra tecken på hur omvärlden ser på landets minst sagt slarviga hantering av sina finanser de senaste åren är det faktum att det inte går att betala för Apples iCloud-tjänster med ett kreditkort kopplat till en grekisk bank:

The Greek issue is essentially beyond Apple’s control. While Apple declined to comment, payments from Greek accounts to foreign bank accounts have been prohibited. Companies theoretically can continue to accept payments from Greeks. However, under the capital controls in effect, Greek lenders have been ordered to block payments to accounts outside the country.

Kanske inte det mest jobbiga med hela den grekiska krisen med tanke på att det rapporteras om brist på mat bland delar av befolkningen, men ändå – detta är ett av de första resultaten av den grekiska populistiska vänsterns politik som effektivt kör landet ner i rännstenen.© 2020 Omsoc Publishing AB