2015-07-19
Nyhet

OS X upptäckte Hacking Team-trojanen

Wikileaks:

Invisibility test – MacOS (Yosemite) + AVG (silent installer): during the infection everything was good; a problem occurred just after we configured the MacOS’ mail client in order to let the agent retrieve the emails: just a few seconds after that configuration, an AVG popup warned about a trojan detection.

I closed the popup in time while the customer was attending Serge’s explanation of the received evidences, so the customer didn’t see. The emails were correctly retrieved by the agent, but we didn’t have a chance to check what was the object of the detection (our trojan or what else).

Jag vet inte vad som är värre – att Hacking Team tilläts hålla på med sånt här eller att det finns andra som faktiskt är beredda att betala för det. Oavsett vad bevisar det ovanstående att det inbyggda skyddet mot trojaner i OS X behöver förbättras men att det inte är helt värdelöst, till skillnad från virusskydden för Windows verkar ha betydligt större problem.© 2020 Omsoc Publishing AB