2015-08-04
Nyhet

Jobbigt säkerhetshål i OS X Yosemite

Ars Technica:

Esser said the dyld flaw is present in the current 10.10.4 version of OS X, as well as a beta version of 10.10.5 he recently tested. He said his exploits didn’t work against a beta version of 10.11, an indication Apple developers already knew of the vulnerability and have been testing a fix.

As Ars said last week, it wouldn’t be surprising if that fix found its way into the general release of 10.10.5. Given Monday’s discovery that attackers are actively exploiting the weakness to hijack Macs, a more expedited patch seems even more likely now.

Två bra nyheter finns dock. Det ena är att det finns en patch för detta säkerhetshål, dock inte släppt av Apple. Det andra är att Apples nya säkerhetsmodell i OS X 10.11 “El Capitan” tycks förhindra den här typen av säkerhetshål.

Uppdatering: ännu ett säkerhetshål inrapporterat som tar sig in via thunderbolt-porten och sätter sig på thunderbolt-kontrollern i din Mac.

Tack till Lars Hernborg för tipset!© 2019 Omsoc Publishing AB