Ditt stöd är viktigt! Med din hjälp finns Macpro kvar även i framtiden. Läs mer här
!

2015-08-21
Nyhet

Otrohetssajt hävdar upphovsrätt för läckt information

Ashley Madinsons läckta databas med användaruppgifter lär inte vara roligt att hantera för företaget bakom sajten, men jobbigast är det givetvis för de som trodde att de kunde vänstra utan att bli upptäckta.

Nu försöker Ashley Madinson hänvisa till den amerikanska upphovsrättslagen för digital information, DCMA, och försöker därmed tysta journalister, twittrare och andra som sprider information ur databasen vidare.

Tyvärr är det inte så enkelt som Ashley Madison försöker få det till:

Emails, names, credit card numbers, credit card transactions, and other lists of bare facts aren’t copyrightable unless arranged with sufficient originality, and automatically dumping this data into an excel spreadsheet probably isn’t enough. In fact, in 1991, the Supreme Court ruled that telephone directory white pages cannot be protected by copyright law.

Det är inte synd om någon i den här soppan (utöver de som Ashley Madison hotar), det är ett som är säkert.


Macpro är annonsfri för att göra din läsupplevelse bättre.
Läs mer här om hur du hjälper Macpro förbli annonsfri

© 2004 - 2017 Joacim Melin