2015-10-06
Nyhet

Apple köper ännu ett AI-företag

Bloomberg:

Apple Inc. acquired Perceptio, a startup developing technology to let companies run advanced artificial intelligence systems on smartphones without needing to share as much user data.

The company’s leaders, Nicolas Pinto and Zak Stone, are both established AI researchers who specialize in developing image-recognition systems using deep learning. Deep learning is an approach to artificial intelligence that lets computers learn to identify and classify sensory input.

Apple confirmed the acquisition. Terms of the deal weren’t disclosed.

Apple är ute på shoppingrunda nu när det gäller företag som arbetar med artificiell intelligens. Förra veckan köpte de VocalIQ, ett engelskt företag som använder maskininlärning för att bygga virtuella assistenter.© 2019 Omsoc Publishing AB