2015-10-11
Nyhet

Snusksurfandet allt mer populärt i mobila enheter

En läsare hörde av sig med en länk som började med ett domännamn jag inte normalt sett (milt uttryckt) brukar surfa till. Men så började jag läsa webbsidan i fråga och insåg att detta är ganska intressant.

Det visar sig att Pornhub, som sajten heter, har samlat massor av statistik om en rad olika saker och en av dessa är hur mobila enheter använder sajten. På fem år har trafiken från mobila enheter vuxit från drygt tio procent till strax över 60 procent och det är Android-användarna som leder med 37 procent av besöken följt av iOS-användarna med 32 procent. Resten, 31 procent, är användare som sitter med andra plattformar, inklusive mobila dito.

I princip hela västvärlden och Australien är det iOS som är den dominerande plattformen medan det i Sydamerika, Afrika och i östländerna (Finland inkluderat) är Android som gäller.

Tittar man enbart på den mobila trafiken är förhållandet mellan iOS och Android ungefär det samma – 48 procent använder Android och 46 procent använder iOS och ynka sex procent använder något annat.

52 procent av Android-användarna använder en telefon och 42 procent av iOS-användarna gör samma sak, men när det gäller surfplattor är siffrorna radikalt annorlunda: 68 procent använder en iPad och 30 procent använder en en Android-baserad surfplatta.

Att Android-användarna i genomsnitt laddar fler sidor och dessutom besöker sajten längre än iOS-användarna låter jag bli att kommentera, men den som vill läsa mer kan (på egen risk) göra det här.

 



© 2021 Omsoc Publishing AB