2015-10-15
Nyhet

Kritik mot Marco Arment efter ändrad prissättning för Overcast 2

Samantha Bielefeld:

The issue isn’t that Marco is successful, there are many app developers who would love to be in the same position. He has earned his time in the spotlight, and it’s only natural for him to take advantage of it. Though to state that anyone can simply do the same thing and be successful, is just plain wrong. He has accelerated the race to the bottom for the podcast app category, and he comes bearing a huge following of people who will give him money for nothing in return except for the possibility of further development of Overcast.

Att ge bort applikationen och sen be om pengar genom donationer genom Overcast 2 är ett sätt åtminstone inte jag sett utvecklare finansiera sig tidigare. Det är smart, för Marco Arment är smart, men hans kritik mot andra gratisapplikationer och dess utvecklare som drivit ned prisnivån på App Store till bottennivåer (och därmed potentiellt driver bort många utvecklare från App Store och iOS och som plattform) ekar väldigt ihåligt.

Att Marco Arment vill att Overcast ska nå ut till fler personer är inte konstigt, och som Ben Brooks skriver så har Arment en närmast unik position genom sitt kändisskap att lyckas med den här typen av tilltag. De flesta andra utvecklare som finns där ute har det inte, och om man vill se det som orättvist eller effekterna av kapitalism låter jag vara osagt, men helt klart är att Marco Arment inte hjälper andra utvecklare på det här sättet och på sätt och vis är han därmed bidragande till att potentiellt dra ned ett framtida intresse för plattformen han själv vill tjäna pengar på.

 © 2019 Omsoc Publishing AB