2015-10-27
Nyhet

Ännu ett rekordkvartal för Apple

Apple presenterade precis resultatet för det fjärde fiskala kvartalet, alltså juli till september i år. Bolaget drog in 51.5 miljarder dollar och lyfter av detta ut en vinst på 11,1 miljarder dollar. Detta kan jämföras med 42,1 miljarder dollar i intäkter och 8,5 miljarder dollar i vinst för motsvarande kvartal förra året. Marginalerna har också ökat för Apple där de i detta kvartal låg på 39,9 procent jämfört med 38 procent under samma kvartal förra året.

Enligt Apple ligger rekordförsäljning av iPhone, utökad tillgänglighet av Apple Watch och rekordhöga försäljningssiffror av Mac-datorer bakom detta rekordkvartal och den marknad som växer snabbast är inte helt oväntat den i Kina.

Bolaget har också betalat ut 17 miljarder dollar till aktieägare under kvartalet genom bland annat återköp av aktier och Apple har nu totalt betalt ut 143 av 200 miljarder dollar till bolagets aktieägare.

Den som vill detaljstudera siffrorna närmare kan göra det i denna PDF som Apple skickat ut till medier runt om i världen.© 2019 Omsoc Publishing AB