2015-10-29
Nyhet

Tidigare Apple-chefens startup börjar ta form

Bertrand Serlet – det namnet har en viss vikt bland utvecklare och Mac-nördar som har lite koll på företagets historia. Att han dessutom var med på NeXT-tiden gör ju inte heller ont men i mars 2011 lämnade han Apple och senare visade det sig att han höll på med något nytt.

I juni 2012 dök nämligen företagsnamnet Upthere upp och nu har deras webbsajt fått ytterligare lite mer fluff som pekar till att det är en molntjänst de bygger som ska bli en plattform av något slag:

We are building a new cloud platform for humankind’s information that brings this computer to life. This platform is a complete hardware and software stack for consumers and developers. It is reimagined all the way from the servers in the data center to the pixels on our screens. It will connect our devices directly to the cloud, bringing the power of the new computer to how we keep, enrich, and share our digital lives.

Precis som tidigare säger Upthere:s webbsajt så mycket och samtidigt så oerhört lite men man kan numera åtminstone teckna sig för att vara med i ett betaprogram om man så önskar. Man kan också få reda på att Google Ventures, Western Digital och Elevation Partners är några av de investerare som backar bolaget, vilket är minst sagt intressant.

Jag hoppas innerligt att detta inte blir ett nytt Transmeta – processorföretaget som under 90-talets glada dagar rekryterade Linus Torvalds för att bygga någon sorts ny magisk processor och senare visade det sig att det hela var en totalflopp.

 © 2021 Omsoc Publishing AB