Ditt stöd är viktigt! Med din hjälp finns Macpro kvar även i framtiden. Läs mer här
!

2015-11-28
Nyhet

Allvarlig bugg i iOS 9.2 raderar krypteringinformation

I takt med att Apple fortsätter arbetet med att färdigställa iOS 9.2 kommer det allvarliga rapporter om buggar i operativsystemets hantering av krypteringsnycklar, Keystore.

I uppgraderingen från iOS 9.2 beta 2 till beta 3 eller 4 förstörs vissa krypteringsnycklar i operativsystemet vilket påverkar alla applikationer och funktioner i iOS 9.2, exempelvis applikationer för BankID och banker vars applikationer låter kunder komma åt kontoinformation via sin iOS-enhet.

Utvecklare har redan börjat rapportera om att krypteringsnycklar i Keystore inte längre går att läsa i iOS 9.2 beta 3 eller senare:

I use the keychain to store a sensitive data.

Since iOS 9.2 beta 3, I cannot retrieve a sensitive data created from a previous version of iOS (e.g. iOS 9.1).

I have an error errSecItemNotFound when using SecItemCopyMatching.

No problem with iOS 9.1 (nor iOS 9.2 beta 2 nor iOS 7.x/8.x/9.0).

Ironiskt nog drabbas utvecklare som också använder Apples egna exempelkod för hantering av Keystore i sin applikationer.

Då iOS 9.2 fortfarande är under utveckling är det inte otroligt att denna bugg kommer att fixas innan operativsystemet släpps i en skarp version, men om det av någon anledning inte är åtgärdat kommer kunder runt om i hela världen sannolikt att tvingas installera om alla applikationer i sina iOS-enheter som på något sätt hanterar krypteringsnycklar eller annat då dessa nycklar kommer att vara förlorade.


Macpro är annonsfri för att göra din läsupplevelse bättre.
Läs mer här om hur du hjälper Macpro förbli annonsfri

© 2004 - 2017 Joacim Melin