2015-12-10
Nyhet

Skärpning alla IT-krönikörer, det börjar bli löjligt nu

Mattias Inghe, PC För Alla, har ledsnat på all bloatware som installeras på nya PC-datorer. Givetvis måste Apple in i resonemanget också:

Visst, pc-branschen är stentuff och det är små marginaler för tillverkarna. Jag antar att de får betalt från de som lägger in sina reklamlänkar i intet ont anande konsumenters nya datorer. Men hur mycket kan det vara värt? Det är ett reklamblad som konsumenten redan betalat flera tusen för. Betalar vi vill vi att produkten vi får gör det den ska och inte försöker sälja på oss en massa annat tjafs. Det börjar bli löjligt nu.

Värst är det på Windows-datorer, Mac, Ipad och Android-surfplattor har inte drabbats i samma utsträckning…ännu.

Apple har gång efter annat sagt att de inte är intresserade av att sälja sina kunders uppgifter. Apple har, snart 18 år efter att Steve Jobs “startade om” företaget, inte sålt sina kunders uppgifter eller på annat sätt lagt in programvaror som kan kallas för “bloatware” i sina produkter.

Ska man arbeta som skribent i IT-svängen borde man veta bättre än att ens antyda motsatsen.© 2021 Omsoc Publishing AB