2016-01-05
Krönika

Från arkivet: Mac App Stores glömda bakgård

Undertecknad, i mitten på september 2013:

För en gångs skull hade jag en kväll över. Jag blev sugen på ett nytt spel. Som Mac-ägare vet du säkert att just heta spel inte direkt växer på träd för den lilla äpple-datorn. Men då Electronic Arts äntligen fått ut tummen och släppt Sim City så tänkte jag att det ju kunde vara något.

Jag hade dessutom ett antal hundralappar innestående på mitt iTunes-konto, vilket skulle mildra det knytnävsslag som är prislappen på Sim City mot mitt annars så sargade bankkonto.

Det var bara ett problem – Sim City finns inte på Mac App Store.

Jag vet – jag vet. Detta är ingen nyhet för någon förutom kanske mig. Men när jag började titta runt efter andra speltitlar på Mac App Store insåg jag snart att det är spel som det på bilden ovan som dominerar spelutbudet på Apples annars ganska välutrustade butik för applikationer.

Då gällde problemet med Mac App Store “endast” spelutbudet. Numera har hela butiken tappat så mycket mark så det enda man egentligen kan hoppas på är att Phil Schiller reder ut problemet och gör det så snabbt som möjligt.© 2021 Omsoc Publishing AB