2016-02-28
Guide

Apple blockerade ethernet i alla Mac-datorer

Har du haft problem med din ethernet-port i din Mac under helgen? Inte så konstigt i så fall – Apple råkade placera den kernelmodul som hanterar nätverkskopplingen till ethernet på operativsystemets interna svarta lista och pushade sedan ut den listan till alla Mac-datorer under den dagliga kontroll som varje Mac gör då den “ringer hem” till Apple och kollar om det dykt upp något nytt som Apple inte vill att vi ska köra.

Om du vill kolla så din ethernet-adapter fungerar ordentligt kan du öppna terminalen och skriva följande:

pkgutil --pkgs=".*compat.*"

Leta efter följande rad:

com.apple.pkg.IncompatibleKextConfigData.14U2129

Om du ser både 14U2129 och 14U2130 så har din blockeringslista uppdaterats igen och allt är okej. Om du endast ser 14U2129 behöver du köra följande kommando i terminalen:

sudo softwareupdate --background-critical

Om du råkat starta om din Mac efter att den felaktiga kernelmodulen lagts in måste du vara ansluten till wifi för att detta ska fungera. Du kan även behöva starta om din dator efter du laddat ner den nya uppdateringen.

Mer i ämnet finns att läsa här. Apple har precis publicerat ett supportdokument i ärendet som kan vara värt att titta på.© 2021 Omsoc Publishing AB