2016-03-25
Nyhet

Uppdaterat: LAN-Masters konkurs: Göteborgsbutiken INTE stängd

Som Macpro som först kunde rapportera igår kväll så har servicekedjan LAN-Master begärts i konkurs. Anledningen till detta är fortfarande okänd annat än att man kan anta att bolaget på ett eller annat sätt hamnat på obestånd. LAN-Master uppvisade utöver en blygsam vinstmarginal på strax under två procent också en närmast fördubblad omsättning för 2014 års bokslut jämfört med året innan, 42,2 miljoner kronor för 2014 jämfört med 26,8 miljoner för år 2013 då bolaget också gjorde en förlust på drygt 2,5 miljoner kronor.

Källor till Macpro rapporterar nu på förmiddagen att LAN-Masters butik i Göteborg har stängt. Lokalen är enligt vår rapportör tömd på inredning och man kan bara anta att butikerna i Stockholm och Malmö kommer möta samma öde under den kommande veckan.

Uppdatering 2016-03-29: LAN-Master har hört av sig och meddelar att butiken i Göteborg inte är stängd. LAN-Master meddelar vidare att bolaget försatt sig själva i konkurs men verksamheten fortsätter tills vidare med en konkursförvaltare vid rodret.© 2021 Omsoc Publishing AB