2016-04-06
Länk

Ännu ett iPad-magazin går i graven

Jim Dalrymple:

It is with tremendous sadness that I write this post today. I have tried to figure out a way for The Loop Magazine app to work on the App Store, for the last few months. It turns out, it just won’t. This morning, I removed the app from the App Store.

I will continue to publish to make up for the missing issues over the last few months.

When Apple started Newsstand, I thought it was a way to reach readers with unique content, pay writers well for their content, and create a great experience on an iOS app. I guess I should have realized when Apple killed Newsstand that it was over, but I pressed on. That was a mistake on my part.

Med pressade marginaler, en ständigt minskande annonsmarknad, en krympande betalvilja och Apples tvåsidiga örfil i form av 30 procent av varje intäkt och ett minskande stöd för publicister i form av funktioner i iOS är det svårt, mycket svårt, att få en professional publikation att fungera om den endast ska ha iPad som bas.

Det är nog dags att säga det rakt ut: iPad som publiceringsplattform är död.

Jag har berört detta tidigare här på Macpro, men till skillnad från Jim Dalrymple gav jag upp för flera år sedan – affären fanns helt enkelt inte. Vill man se resultatet av den övningen kan man kika mer här.Macpro är annonsfri för att göra din läsupplevelse bättre.
Läs mer här om hur du hjälper Macpro förbli annonsfri


© 2004 - 2017 Joacim Melin