2016-04-14
Länk

Att lita på Apple Music

TJ Connelly:

The iCloud Music Service allows me to upload my library and have my tracks ‘matched’ with their Apple Music equivalents. In the event a match cannot be found, Apple Music will upload my local track. Since I need to have my music on disk for work, I have no temptation to free up hard drive space and keep my library on iCloud, no matter how convenient it sounds.

As long as I never delete my local copies, I should be safe from Apple Music DRM.

The second conclusion is far more dire:

I don’t trust Apple with my music anymore.

Jag upplever detta fortfarande då jag efter några månader bestämde mig för att testa Apple Music igen. Det skulle ju ha blivit *ahem* bättre.

Det har det inte.

Ett album som försvann från min musiksamling i iTunes och i Apple Music (och därmed också från min iPad och iPhone) är Depeche Mode:s “Violator”. Jag har albumet på hårddisken, jag har importerat det till iTunes, men inom loppet av någon vecka eller två är det försvunnet.© 2021 Omsoc Publishing AB