2016-05-04
Länk

Den ständigt pågående trafikolyckan som är Apple Music

Ari Herstand:

It seems that even though I’m not an Apple Music subscriber somehow it was only playing songs that it could sync from Apple Music, or something (Prince is not on Apple Music). Honestly, even after all my Googling and message board reading I STILL don’t know what’s going on. I read that I could make individual songs/albums available offline – but that is a feature of Apple Music. What about all of my songs that had been living on my iPhone?

I plugged my iPhone into my MacBook (with a damn cable – to be extra cautious), re-synced my songs and I got it all back.

But what happened? My songs were there initially when I did the full transfer from the 5s to the 6+. Then I think a Wifi sync happened or an iCloud thing happened or, I honestly don’t know.

This shouldn’t have happened. What ever happened to the Apple of “it just works.”

Ungefär varannan månad får jag manuellt lägga in Depeche Mode-albumet “Violator” på min Mac, synkronisera upp informationen till Apple via iTunes och sen synka ner albumet till min iPhone 6s. Några veckor senare är albumet borta igen från telefonen och istället har jag som enda alternativ att lyssna på det via Apple Music istället.

Vilket kan vara lite opraktiskt om man sitter i bilen med usel täckning.

Det är för mig obegripligt hur Apple tar över och förstör ens musikbibliotek, och jag borde väl ha vetat bättre än att ge Apple en andra chans men mitt tålamod när det gäller Apple Music är i stort sett slut.  Apple har haft nio månader på sig att få detta att fungera och om det är något världen borde ha lärt sig om Apple vid det här laget så är det att Apple suger på att driva tjänster på Internet.© 2021 Omsoc Publishing AB