2016-05-26
Länk

Pingdom-grundarens nästa äventyr: bokföring

Breakit:

Enligt Sam Nurmi är målsättningen att bokföring framöver ska gå på ”autopilot”. Bland annat kommer deras teknik göra det möjligt att per automatik matcha bankhändelser mot kvitton och fakturor, vilket innebär att du själv inte behöver fylla i vad du har köpt eller vilken typ av utlägg du har gjort. Om du äter en representationslunch matchas det exempelvis mot din kalender, vilket innebär att du som slutanvändare inte ska behöva fylla i någon ytterligare information.

Att kalla Sam Nurmi för entreprenör är att förolämpa mannen i fråga. Till skillnad från de som kallar sig entreprenörer så bygger Nurmi aktivt värde i de bolag han startar istället för att sitta på kafé, sörpla latte och twittra om att han är entreprenör.

Mindre känt faktum: När Sam Nurmi ägde Pingdom så var just Pingdoms tjänster en av de måttstockar som gamla InternetWorld använde för att avgöra vilket webbhotell som hade bäst upptid. Ett av de webbhotell som vann tävligen två gånger, Binero, ägdes delvis av Sam Nurmi.

Bineros externa statussida kördes på den tiden dessutom i ett serverrack hos – just det – Pingdom.

Inte för att något av detta lär ha påverkat resultatet i InternetWorld – Binero under Anders Aleborgs ledning var ett bolag som växte så det knakade av rätt anledning. Tjänsterna var stabila, snabba och billiga, åtminstone med den tidens mått mätt.© 2021 Omsoc Publishing AB