2016-06-02
Nyhet

Viaplay utsatt för bedrägeri runt gratis Chromecast-enheter

Har man haft ögon och öron med sig har man upptäckt att en person på Twitter som kallar sig ChromeJesus genom olika gåtor, rebusar och utmaningar lottat ut rabattkoder (som av allt att döma verkar komma från Viaplay) via sitt twitterflöde som i sin tur kunnat användas för att få en gratis Chromecast hemskickad från Google Store. Även på Reddit har det delats ut värdekoder.

Personen bakom tilltaget har via chatapplikationen Discord meddelat att det delats ut rabattkoder för chromecasts till ett värde av cirka 200 000 kronor.

Viaplay stängde under gårdagen möjligheten att registrera sig för att senare knappa in en kod och få en Chromecast hemskickad. Enligt Viaplay var det på grund av att kampanjen var slut den sista maj, men det verkar nu som att alla av ChromeJesus utdelade koder har blivit spärrade.

Redan använda koder gav tidigare ett felmeddelande att koden redan är använd, men nu får man istället “Koden är ogiltig”.

Anna Chrona, presschef på Viaplay, bekräftar till Macpro att en ‘incident relaterat till Chromekastkoder’ inträffat. Det ska enligt Viaplay inte vara en anställd som legat bakom det hela.

– Incidenten identifierades snabbt, koderna stängdes omedelbart ned och roten till orsaken var inte intern, skriver Anna Chrona i ett mail till Macpro.© 2021 Omsoc Publishing AB