2016-06-02
Nyhet

WhatsApp kastar ut användare med upplåsta iPhone

En läsare hörde av sig och berättade att han fått sitt konto på chattjänsten WhatsApp avstängt då han använder en jailbreakad, eller upplåst, iPhone 6s. WhatsApp är en tjänst som fokuserar väldigt hårt på säkerhet. Därför tillåtes utöver upplåsta enheter, oavsett om det är en iPhone eller Android-telefon, inte enheter som enbart stödjer WiFi-anslutningar till Internet.

En intressant aspekt av detta är att WhatsApp på något sått lyckas upptäcka att en telefon är upplåst när andra applikationer vars syfte är att bland annat visa om en iOS-enhet är upplåst eller inte tagits bort från App Store. Apple har som bekant inget API för att upptäcka upplåsning av iOS-enheter varför avkänning av upplåsta enheter bryter mot App Store-reglerna.

Det enda sättet att låsa upp sitt konto igen är att installera WhatsApp på en godkänd enhet och logga in igen. Hårda bud, onekligen, men ett bra sätt att göra det på tycker jag.© 2021 Omsoc Publishing AB