2016-06-13
Nyhet

Skandalsajterna stängs

Minns du Minimedia och Mobilio?  Två minst sagt oseriösa sajter som sysslade med det som numera så vackert kallas “native advertising”, eller på ren svenska: textreklam. Falska artiklar som ska lura dig, läsaren, att tro att de är äkta. Givetvis var materialet inte annonsmärkt heller, vilket inte direkt gjorde underverk för blodtrycket hos undertecknad.

Minimedia skrev för några år sen några riktiga skit”artiklar” där de bland annat hävdade att Apple TV hade förbjudits i Sverige,  och en “artikel” om applikationer som dränerade batteriet i din mobiltelefon illustrerades med en bild på en iPhone när det i själva verket var Android som problemet låg hos.

Ägarna till de två sajterna i fråga, mediajätten Shibsted, har nu bestämt sig för att stänga både Minimedia och Mobilio.  I fallet Minimedia görs samma arbete numera internt på Shibsted och i fallet Mobilio är inte affärsidén hållbar.

Totalt har närmare 25-35 personer varslats om uppsägning.© 2021 Omsoc Publishing AB