2016-07-15
Krönika

Tondöva Apple

Planet of the Apps:

Executive producers will.i.am, Ben Silverman, and Howard Owens are teaming up for an unscripted series about the world of apps and the talented people that drive its innovation. They’re looking for developers with the vision to shape the future, solve real problems, and inspire change within our daily lives. “We can really tell their stories as we explore how apps are developed and created and incubated,” says Silverman.

Den första TV-serie som Apple finansierar är en alltså en reality-serie om applikationsutveckling och människorna bakom det.

Hur detta inte kan framstå som ännu ett (illa dolt och kanske en aning desperat) drag för att få fram ännu mer applikationsutvecklare för iOS för att i sin tur behålla Apples ledande position inom området är för mig helt obegripligt.

Är det så att Apple börjar bli lite nervösa över det faktum att App Store inte längre är den största applikationsbutiken, eller är de helt enkelt så tondöva så de inte förstår hur detta inte är en våldsamt bra ide?

Hade denna serie gjorts oberoende av ett företag som inte äger sin egna applikationsbutik hade den känts mer intressant.

Nu känns det som att detta kommer bli en serie fluffiga reklamfilmer för Apple och App Store.© 2021 Omsoc Publishing AB