2016-08-31
Nyhet

Apple publicerar öppet brev om skattedomen

Apple PR (lätt översatt av undertecknad):

Taxes for multinational companies are complex, yet a fundamental principle is recognized around the world: A company’s profits should be taxed in the country where the value is created. Apple, Ireland and the United States all agree on this principle.

Det är precis därför alla köp i iTunes från kunder i Europa görs från Apples bolag i skatteparadiset Luxemburg…

In Apple’s case, nearly all of our research and development takes place in California, so the vast majority of our profits are taxed in the United States.

Det är precis därför Apple vägrar ta hem de 230 miljarder dollar som bolaget har parkerat i länder utanför USA, med hänvisning till att de skatter de skulle tvingas betala är “orättvisa”. Apple skulle tvingas betala 40 procent i skatt vilket givetvis är mycket pengar, men å andra sidan har bolaget medvetet hållit pengarna utanför USA för att slippa skatta för dem över huvudtaget så en smäll på fingrarna kan de gott ha.

Apple has long supported international tax reform with the objectives of simplicity and clarity. We believe these changes should come about through the proper legislative process, in which proposals are discussed among the leaders and citizens of the affected countries.

Apple har uppenbarligen ingen koll på hur EU fungerar. Eller så gillar de kanske inte EU, vem vet…© 2021 Omsoc Publishing AB