2016-10-27
Krönika

Apple och de kreativa kunderna

John Gruber om lanseringen av Surface Studio:

It certainly comes at an interesting time. Apple is set to release new Mac hardware tomorrow, but even so, creative professionals are feeling largely ignored by Apple. And now Microsoft is targeting them specifically.

Jag tror inte bara att de är de kreativa användarna som i allt större utsträckning känner sig ignorerade av Apple: jag tror att många av Apples gamla kunder känner sig ignorerade av Apple, för Apple gör inte de datorer som kunderna vill ha – de gör de datorer som Apple vill göra och för att köra OS X får man, gladeligen eller inte, acceptera att köpa den Mac man har råd med som Apple vill sälja till dig.

Apple kallar det “mod” och “utveckling” – jag kallar det nonchalans.© 2021 Omsoc Publishing AB