2016-11-04
Krönika

Det fria ordet

Andy Baio:

Here, I control my words. Nobody can shut this site down, run annoying ads on it, or sell it to a phone company. Nobody can tell me what I can or can’t say, and I have complete control over the way it’s displayed. Nobody except me can change the URL structure, breaking 14 years of links to content on the web.

But the ecosystem for independent publications is fundamentally broken. Getting discovered, building a readership, and profiting from your work as an independent writer are all much, much harder than they used to be.

Att kunna säga nej till företag som vill köpa annonsutrymme förtäckt som artiklar, eller att slippa hålla på med annonser över huvudtaget, är en stor anledning till varför jag fortfarande driver Macpro. Jag blir oerhört glad och tacksam varje gång någon av mina läsare donerar pengar till mig – storleken på beloppet spelar egentligen ingen roll, det är bokstavligen talat tanken som räknas och det är för en fristående “bloggare” som undertecknad det enskilt största beviset på att det jag gör är uppskattat och det bidrar minst sagt till att jag ska kunna driva sajten vidare även i framtiden.

Just nu lägger jag pengar på hög för att köpa nytt batteri till min UPS – en tusenlapp kostar det och alla bidrag till det tas tacksamt emot!© 2021 Omsoc Publishing AB