2016-11-17
Nyhet

Code42 slutar utveckla Crashplan-server för OS X

Code 42:

OS X Code42 Server Retirement

Version 5.4 of the Code42 server, released in November 2016, is the last supported version for OS X operating systems. Code42 will not develop Code42 server software for the OS X operating system for any major version of Code42 products beyond major version 5.

This means that:

Code42 is committed to testing, maintaining, and supporting all installations of the most current Code42 CrashPlan version 5 software on supported versions of Code42 servers on OS X until Code42 CrashPlan version 5 software reaches end of support.

Existing installations of the most current Code42 server version 5 software on OS X can continue utilizing Code42 cloud services throughout the entire Code42 CrashPlan version 5 software lifecycle.

Code42 servers on OS X operating systems will not be able to run or install CrashPlan version 6.0 software.

There will be no path for existing Code42 server version 5 software on OS X to upgrade to version 6.0 or later.

Code42 server version 5 software on OS X may not be compatible with all later releases of Code42 CrashPlan on other operating systems.

Gissningsvis har detta att göra med att Crashplan, både server och klient, är utvecklade med Java och som alla vet är Java och OS X / macOS ingen vidare kombination.  Klienten för Crashplan ska tydligen släppas (om det inte redan har hänt) i en version för OS X / macOS som inte kräver Java men att skriva om servern på samma sätt är troligen ingen liten uppgift.

Dåliga nyheter för alla som använder Crashplan-servern på en Mac hur som helst.© 2021 Omsoc Publishing AB