2016-12-19
Länk

Sågandet av nya Macbook Pro fortsätter, del 2

Karl Emil Nikka:

Tyvärr finns det en sak som gör att tangentbordet går från att vara det bästa laptop-tangentbordet jag har använt till att vara den raka motsatsen: den nya kontrollremsan (touch-baren som är en OLED-display). Jag begriper inte hur Apple kunnat göra något så dåligt! Den är rakt av kontraproduktiv då det tar längre tid att göra saker med den än om jag hade haft riktiga tangenter! Det tar till exempel längre tid att justera volymen och reglera ljusstyrkan. Nu måste jag klicka på en knapp och sedan dra i ett reglage i stället för att bara klicka.

Jag har av ovannämnd anledning ändrat kontrollremsans funktion till att enbart visa den traditionella funktionsknappraden. Problemet är att jag nu sitter med ett gäng virtuella knappar som är sämre än de fysiska originalen. Jag måste numera titta ned på tangentbordet för att hitta tangenten som jag vill klicka på. Kontrollremsan är dessutom hal och saknar taktil återkoppling, så jag kan aldrig riktigt veta när jag har lyckas klicka rätt. Till råga på allt är knapparna inte alltid aktiva. Om jag inte har använt datorn, och vill inleda med ett tryck på en kontrollremseknapp, måste jag först väcka kontrollremsan och sedan klicka!

Värst av allt är att escape-knappen är en del av kontrollremsan och att den dessutom sitter fel (den är förskjuten en centimeter från dess traditionella plats)! Jag hade verkligen behövt en fysisk escape-knapp med tanke på hur mycket jag använder den.

Touch Bar tycks vara ungefär lika användbar som jag trodde.© 2021 Omsoc Publishing AB