2017-01-20
Länk

Macworld byter ägare

Dagens Media:

International Data Group Inc., med flera titlar i Sverige, väntas säljas för 1 miljard dollar.

Redan för ett år sedan tog rykten fart om att International Data Group Inc., IDG, stod inför en försäljning. Företaget lade då locket på.

Nu närmar sig ett kinesiskt konsortium ett uppköp av data- och marknadsföringsföretaget IDG – inklusive IDG:s riskkapitalgren IDG Ventures. Det säger källor med insyn i ärendet till Wall Street Journal.

Man kan inte annat än att skicka en virtuell kram till de som fortfarande jobbar kvar på IDG, denna en gång gigantiska utgivare av IT-relaterad media som idag kämpar vidare i ett aningen mindre kontor på söder jämfört med palatset vid Humlegården på Östermalm som var bolagets svenska hem under många år.© 2021 Omsoc Publishing AB