2017-01-24
Länk

Bekräftat: Oracle sparkar 450 anställda

Oracle har nu börjat sparka de anställda som det tidigare rapporerats om. Först ut: hårdvaruteamet bakom Sparc-processorn:

About 450 people from the company’s hardware operation in Santa Clara will get pink slips, according to a letter from Oracle to the California Employment Development Department seen by The Mercury News.

Solaris 12 har försvunnit ur Oracles roadmap för operativsystemet och har ersatts av en uppdatering av Solaris 11 vid namn Solaris 11.next som är den sista planerade versionen av Solaris fram till år 2021.

De 450 anställda som fått gå nu är bara början:

Those 450 or so laid-off workers are unlikely to be the only ones dumped by Oracle in this latest round of redundancies: it is rumored there are hundreds more around the world who have been let go, adding up to potentially 1,700 workers heading for the exit. We know that just before Christmas 71 employees at Oracle’s site in Austin, Texas, who were working on Project RAPID, were shown the door.

Oracle har tidigare meddelat att de ser över sin “kostnadsinfrastruktur”.


Macpro är annonsfri för att göra din läsupplevelse bättre.
Läs mer här

© 2004 - 2017 Joacim Melin