2017-02-16
Nyhet

Linux på skrivbordet snart historia i München

ZDNet rapporterar om att världens största installation av Linux på skrivbordsdatorer snart kan vara historia:

Munich today backed plans to create a Windows 10 client to replace open source by 2021 and although the final decision could depend on the cost, many think Linux’s fate is already sealed.

München har fått stå som ett sorts paradnummer för Linux som skrivbords-operativsystem i drygt tio år och rubrikerna när stadsfullmäktige i München bestämde sig för att kasta ut Microsoft från alla skrivbordsdatorer var enorma. Microsoft startade en enorm lobbykampanj för att försöka behålla kunden men till sist så förlorade de fajten. Nu ser det ut som de är på väg att göra comeback, och anledningen är enkel: klagomålen från användarna har blivit så stora så det inte längre går att motivera kostnadsbesparingen som München anser sig göra.© 2022 Omsoc Publishing AB