2017-02-23
Krönika

Ibland suger det att ha rätt

MacRumors:

A growing number of customers who have purchased a 2016 MacBook Pro are running into issues with the keyboard, including non-functional keys, strange high-pitched sounds on some keys, and keys with a non-uniform feel. There are dozens of threads both on MacRumors and on the Apple Support site.

För det första: man köper aldrig den första revisionen av en helt ny Mac-modell. Detta har under de 17 år jag följt Apple med få undantag varit en tumregel, och även jag har blivit biten i rumpan av detta när jag köpte min första nya Mac, en 12-tums PowerBook G4.

För det andra: det finns så många frågetecken runt den senaste generationens MacBook Pro. Touch Bar är en stor del av detta – precis som med Apple Watch där många skrev åtskilliga spaltmeter om hur fantastisk den var. Det var samma sak med Touch Bar: den är revolutionerande, den ökar din produktivitet, och så vidare. Men av de jag känner som har en MacBook Pro med Touch Bar så är det få som pratar om att de använder funktionen. Den finns där och det verkar inte som att Touch Bar i praktiken faktiskt tillför något. Det är, helt enkelt, en snygg visuell funktion som gör sig väldigt bra på reklambilder och i reklamfilmer.

Jag tror att många köper nya Macbook Pro för att de måste, inte för att de vill. Det finns säkert de som köper den av ren lust, som skulle köpt en ny MacBook Pro oavsett om den haft en inbyggd osthyvel eller ens ett tangentbord.

Nya MacBook Pro är troligen inte en flopp försäljningsmässigt, men funktionellt är detta inte en av Apples höjdpunkter i mina ögon.

Ibland suger det att ha rätt – ingen hade velat ha en ny, riktigt bra, MacBook Pro mer än jag eftersom jag sitter och jobbar på just en 15-tums MacBook Pro 8-10 timmar om dagen. När den modell jag har nu, den sista versionen av den förra generationens 15-tums MacBook Pro, vet jag inte riktigt vad jag ska ha som dator på mitt jobb.© 2021 Omsoc Publishing AB