2017-06-07
Länk

“Aldrig mer en piss-pc”

Författaren och en överlag utmärkt förebild för kreativitet och manlighet, Thomas Engström:

Jag köpte en bärbar Lenovo för åttatusen spänn. Det var ett och ett halvt år sedan. I går gick fanskapet och dog på mig. Jag beskrev sjukdomsförloppet för några bekanta med erforderliga expertkunskaper, och deras dom var enhällig: inget att göra. Hopplöst fall.

Hutlöst dyr kinesisk skit, uppstressad tillverkningsprocess, katastrofalt ojämn kvalitet. Sådant som händer. Begrav eländet, men se till att slå sönder hårddisken först så att ingen kan plundra den på känslig information. Och gå vidare i livet. Men jag vägrar fanimig att gå vidare i livet, i alla fall i samma gamla idiotspår som tidigare. Pc-tillverkarna ska inte få ett öre till av mina pengar.

Bortsett från denna utmärkta och väldigt underhållande krönika: Lenovos bärbara datorer är oerhört ojämna i sin kvalitet, men passerar man en femsiffrig prislapp tenderar de att hålla aningen längre än 15 månader.© 2021 Omsoc Publishing AB