2017-06-15
Länk

Spotify gör ännu en storförlust

Breakit:

Det har tidigare rapporterats uppgifter om att Spotifys förlust för 2016 landade på mellan 300 miljoner och 400 miljoner euro. Nu visar den färska årsredovisningen att förlusten i själva verket var ännu större. Den uppgick till 539 miljoner euro, motsvarande 5,26 miljarder kronor. Det är en ökning på 133 procent jämfört med föregående år.

Samtidigt växer bolaget krafigt. Bolagets omsättning landade på 28,6 miljarder, enligt Di digital som var först att rapportera om bokslutet. Jämfört med 2015 ökade omsättningen med 52 procent. Då ökade även antalet anställda med ungefär 30 procent till 2.162 personer.

Spotify är just nu i ett kritiskt läge eftersom bolaget förbereder sig för en börsnotering. Börsplanerna underbyggs även i årsredovisningen. Där skriver bolaget att man med 70 procent sannolikhet kommer att antingen börsnoteras eller säljas den närmaste tiden.

Ett bolag som funnits i elva år och fortfarande gör gigantiska förluster kan inte överleva i all framtid, hur bra deras tjänst än är.© 2021 Omsoc Publishing AB