2017-07-12
Länk

1Password försöker tvinga användare till molnet

Vice:

In other words, 1Password really wants you to stop using its local storage version, though Hicks also added that the company is not planning to “remove support for local/Dropbox/iCloud vaults from the software,” at least for now.

Whitney Merrill, a security and privacy expert, told Motherboard in a Twitter chat that “it’s troubling that 1Password, a company that has traditionally been very loyal to its user base, could make such an impactful decision (subscription model and loss of local vault) without transparency to those users.”

Jag slutade använda 1Password när version 4 släpptes och jag skulle tvingas betala för uppgraderingar för både iOS- och MacOS-versionerna om jag ville “hänga med”.  Jag gick över till pwSafe istället som finns i både Mac App Store och App Store och med den har jag i princip samma funktioner, synkronisering via både iCloud och Dropbox och dessutom kan jag öppna pwSafe:s lösenordsfil från andra kompatibla (gratis) applikationer på plattformar som Linux och Windows.© 2021 Omsoc Publishing AB