2017-08-02
Länk

StartCom vill in från kylan

Gänget på Mozilla har nu fått en förfrågan från StartCom gällande att Mozilla-baserade webbläsare, Firefox exempelvis, åter ska godkänna certifikat från StartCom efter att bolaget klantade sig ordentligt förra året. StartCom tycks dock stöta på hårt motstånd:

StartCom logs all the SSL issued certificates in several CT logs. Currently in Google and StarCom CT log servers. StartCom used Venafi as well but was disqualified. It was also requested to use a not own-managed CT log and contacted several CT log server providers but with different answers or no answers. StartCom has contacted CNNIC, Symantec and Digicert but with no results. Also contacted Comodo, and they are willing to include the new StartCom certs when included in Chrome, once this is done, will start also publishing at new Comodo CT logs.

Att StartCom numera ägs till 100 procent av ett kinesiskt bolag gör ju inte nödvändigtvis saken bättre för bolaget.

 © 2021 Omsoc Publishing AB