2017-08-03
Nyhet

VMwares största misstag

Fram tills ESXi 6 fungerade den Windows-baserade vSphere Client väldigt bra. Tack och lov får man väl säga eftersom det webbaserade gränssnittet krävde Flash för att fungera över huvudtaget.

När ESXi 6.5 släpptes så började VMware sakta men säkert skala bort stödet för vSphere Client och började också migrera från Flash i det webbaserade gränssnittet till förmån för en HTML5-baserad version. Gott så, förutom att den HTML5-baserade versionen inte fungerar klockrent och i och med det första uppdateringspaketet för ESXi 6.5 så har nu VMware kapat bort alla möjligheter att använda den gamla hederliga Windows-klienten.

Detta är ett oerhört stort misstag som VMware begår, och det är tyvärr så att företaget själva tycks vara mest intresserade av att skrämma bort potentiella kunder snarare än att locka in dem.

Titta på en annan virtualiseringsplattform då kanske? För egen del kanske jag måste börja migrera bort från VMware, kanske till Hyper-v som fortfarande verkar lovande. Den som lever får se.© 2021 Omsoc Publishing AB