2017-08-18
Länk

Cloudflare kastar ut nazistsajt

Cloudflare:

Earlier today, Cloudflare terminated the account of the Daily Stormer. We’ve stopped proxying their traffic and stopped answering DNS requests for their sites. We’ve taken measures to ensure that they cannot sign up for Cloudflare’s services ever again.

Our terms of service reserve the right for us to terminate users of our network at our sole discretion. The tipping point for us making this decision was that the team behind Daily Stormer made the claim that we were secretly supporters of their ideology.

Our team has been thorough and have had thoughtful discussions for years about what the right policy was on censoring. Like a lot of people, we’ve felt angry at these hateful people for a long time but we have followed the law and remained content neutral as a network. We could not remain neutral after these claims of secret support by Cloudflare.

Helt rätt beslut och fler bolag borde göra som Apple och Cloudflare- sparka ut hatsajterna från att använda deras tjänster.

Yttrandefriheten är det viktigaste ett demokratiskt, civiliserat samhälle har och jag är den förste att försvara rätten som folk på både vänster- och högerkanten, oavsett hur långt ut eller hur nära mitten de befinner sig ideologiskt, att framföra sina åsikter. Men den typen av åsikter kan inte, och ska inte, innefatta hot och hatpropaganda mot meningsmotståndare och våld mot andra människor.

Den nuvarande amerikanske presidenten, jag vägrar nämna detta vandrande skämt vid namn, har återkommande gjort det till sitt paradnummer att flörta med extremhögern och vit-makt-rörelsen i USA och kombinerat med hans återkommande lögner och överdrifter har gjort att inte ens reportrar på hans presskonferenser låter honom prata till punkt, något som jag aldrig sett hända en president i USA under min livstid.

USA:s nuvarande president är ett skämt, men vad han gör med USA är inget skämt – det är blodigt allvar och det måste bli läxan vi alla lär av detta, eftersom personer som USA:s nuvarande president och de som röstade fram honom inte lärt sig av historien och vad fel person på fel plats kan ställa till med.© 2021 Omsoc Publishing AB