2017-09-06
Länk

Microsoft tar strid mot Trump

CNBC:

Microsoft responded strongly to the Trump administration’s decision on Tuesday to move toward rescinding or replacing DACA within six months.

“There is nothing that we will be pushing on more strongly for congress to act on,” Microsoft president and chief legal officer Brad Smith said in an interview with NPR. “We put a stake in the ground. We care about a tax reform bill,” Smith said, noting that the entire business community cares about one but that this needs to be settled first.

Smith added that it won’t be easy for the government to deport Microsoft employees who are DREAMers: “[The government’s] going to have to go through us to get that person,” Smith said.

Det är lätt att tycka att Donald Trump är ett skämt.  Men nu är han bortom att vara ett skämt: han är en säkerhetsrisk och en historiskt svag och inkompetent ledare för en av världens mäktigaste nationer, en nation han tycks ha bestämt sig för ska flyttas tillbaka till 50-talet då minoriteter och oliktänkande kunde hotas, misshandlas, fänglas eller dödas på ytterst vaga grunder. Apple har redan, lite mer taktfullt kanske, meddelat att de inte gillar vad Trump och hans regim håller på med när det gäller DACA, men Microsofts utsträckta långfinger rakt i ögat på Trump är oerhört uppfriskande och inger respekt.© 2022 Omsoc Publishing AB