2017-10-05
Nyhet

Luna förvandlar iPad till en extra Mac-skärm

Tidigare Apple-utvecklarna Matt Ronge och Giovanni Donelli har ett nytt projekt på gång som de nu söker finansiering för via Kickstarter. Projektet heter “Luna” och är i praktiken en kombination av hårdvara och mjukvara där en modul som ansluts via USB-C eller Mini Display Port och för din Mac innebär det i praktiken att du har en skärm till.

Via WI-FI eller USB-kabel mellan iPad och Mac skickas sedan information om skärminnehållet som ska visas på iPad och via en gratis applikation du laddar ner från App Store får du sedan upp Mac:ens utökade skrivbord i fullskärmsläge och vips så har du inte bara en extra skärm till din Mac utan också en touchskärm till din Mac.

Smart, och billigt: runt 700 kronor kostar modulen. Kickstartern hade begärt 30000 dollar för att bli verklighet och i skrivande stund har den dragit in närmare en halv miljon dollar så projektet kommer sannolikt bli verklighet. Läs mer här.© 2021 Omsoc Publishing AB