2017-10-18
Nyhet

Exklusivt: De är först med Apple Pay i Sverige

Som Macpro kunde berätta igår så kommer Apple lansera sin betalningstjänst Apple Pay i Sverige nästa vecka. Den 24:e oktober är det dags och den bank som är först ut med att stödja Apple Pay är Nordea. Apple Pay kommer också som vi berättade igår att lanseras i Danmark och Finland nästa vecka, sannolikt på samma datum som i Sverige. Vilken eller vilka banker och butikskedjor som kommer arbeta med Apple Pay i dessa länder är ännu inte känt men att Nordea är inblandade även i dessa två länder förefaller inte otroligt.

För att Apple Pay ska fungera fullt ut så krävs det givetvis också att det går att använda i butiker. De tre första butikskedjor som Apple träffat ett samarbetsavtal med i Sverige för Apple Pay är Pressbyrån, 7-11 och Elgiganten. Betalningslösningen iZettle kommer att kunna erbjuda stöd för Apple Pay så snart det senare lanserats i Sverige. iZettles lösning som används av deras kunder stödjer redan kontaktlösa betalningar och har därmed stöd för Apple Pay.

 

Intressant nog ägs både Pressbyrån och 7-11 av samma företag, norska Reitangruppen genom sitt svenska bolag Reitan Servicehandel i Sverige AB.

 © 2021 Omsoc Publishing AB