2017-12-07
Macpro

Macpro får ny ägare

Efter att jag bestämt mig för att lägga ner sajten så var det flera intressenter som hörde av sig och ville köpa domännamnet och sajten med allt innehåll. Först kände jag inte riktigt att jag ville sälja den, även om jag lekte med tanken att bara sälja domännamnet rakt av. En kollega påpekade snart att det kunde finnas en risk i det i och med att jag då inte kunde ha den blekaste aning om var domännamnet hamnade och det skulle användas. Macpro.se som porrsajt eller liknande kändes inte direkt vansinnigt fräscht eller tilltalande.

Den som kändes naturligast att sälja till är min tidigare och nuvarande kollega i Datormagazin Retro-projektet, Anders Öhman, och hans förlag Omsoc Publishing AB som ger ut tidningen Datormagazin, där jag skriver ibland, och Datormagazin Retro som jag är redaktör för.

Detta innebär att Macpro kommer drivas vidare under Omsoc Publishings regi, och Anders har också bett mig att skriva på Macpro även i framtiden.

Att sälja till Anders och hans förlag kändes bra av flera anledningar: jag vet att sajten får en framtid som är bra för både innehållet, varumärket och framför allt för er läsare där det kommer investeras i fler skribenter och mer innehåll, det sistnämnda något som varit min akilleshäl då jag inte hunnit och/eller orkat med att hålla tempot uppe. Anders förstår också målgruppen i och med sin roll som chefredaktör på Datormagazin och, händelsevis, gammal kollega och kompis med mig varför jag känner mig trygg i att Macpro går en bra framtid till mötes hos Omsoc Publishing.

Sajten kommer ligga lite i vila några veckor till medan det filas på saker och ting men jag hoppas ni inte tar bort den ur RSS-flödet riktigt än. Framtiden har visat sig ljusare än vad åtminstone jag vågade tro för några veckor sedan.

Jocke© 2021 Omsoc Publishing AB