2018-01-30
Nyhet

Slutet för macOS Server

Apple gör vad Apple tenderar att ibland göra bäst, nämligen att lägga ner saker de inte längre finner intressant att utveckla vidare. I denna krönika, som skrevs för några veckor sedan, förutspådde jag att Apple sannolikt skulle slå in den sista spiken i kistan för macOS Server inom kort och även om macOS Server lever vidare som produkt så är den numera kraftigt stympad.

Följande tjänster kommer att avvecklas i kommande versioner av macOS Server: Kalender, Adressboken, DHCP, DNS, Mail, Messages, NetInstall, VPN, Webservern och Wikiservern. Apple har på denna sida publicerat förslag på produkter som man kan migrera sina tjänster till och företaget är inte oblyga med att säga rakt ut att om du använder någon eller några av dessa tjänster på en Mac-baserad server idag så bör du migrera bort från dessa snarast.

Av Joacim Melin© 2020 Omsoc Publishing AB